Deset tajni fast food restorana

  1. Najbolje vrijeme za odlazak u restoran brze hrane je između 11 i 13 sati te između 18 i 20 sati. Možda neće biti lako pronaći slobodan stol (rezervirajte ga), ali hrana je tada najsvježija.
  2. Ako želite svježe krumpiriće, naručite neslane. Krumpirići se sole odmah nakon prženja, a kada zatražite neslane zaposlenici će morati pripremiti svježe samo za vas.
  3. Mirisi iz kuhinje su dio marketinške strategije. Kada prolazite pokraj restorana brze hrane teško je odoljeti mirisima ukusne hrane koja se sprema unutra. To se događa s razlogom. Mnogi restorani se trude širiti mirise izvan svojih prostora kako bi vas primamili da uđete.
  4. Coca cola je jeftinija od čaja, jer potiče apetit. U restoranima brze hrane gazirana pića su često jeftinija od čaja. Razlog tomu je što restorani zapravo žele da kupci kupuju više gaziranih pića s kojima je teško utažiti žeđ pa ćete ih kupiti više. Ugljikov dioksid također stimulira apetit.
  5. Krumpirići sadrže više sastojaka nego što mislite. Neodoljiv okus krumpirića iz restorana doviva se miješanjem gotovo 20 sastojaka. Osnova je, ne bi vjerovali, krumpir, a ostali su masti, aditivi i pojačivaći okusa.
  6. Rani posjeti restoranima nisu pametna ideja. Ujutro restorani čiste površine i aparate vrlo agresivnim sredstvima koja mogu završiti u vašem doručku.
  7. Današnje porcije brze hrane su se povećale, a time se povećao i broj kalorija. Cheeseburger danas primjerice sadrži 75% više kalorija nego prije 30 godina. Prije 20 godina krumpirići su imali 50% manje kalorija, a pizza 70% manje.
  8. Količina šećera 2-3 puta je veća od preporučenog dnevnog unosa. Milkshake je danas jedan od najprodavanijih proizvoda fast food restorana. Preporučena dnevna doza šećera je 28 do 56 grama, a jedna porcija milkshakea sadrži čak 84 grama šećera.
  9. Sve je mnogo ukusnije kad se jede rukama. Znate li zašto u restoranima brze hrane nema pribora za jelo? Jedan od mogućih razloga je činjenica da ljudi više uživaju u obroku kad ga jedu rukama. Na taj način se i pojede više.
  10. Strojevi za napitke se vrlo rijetko čiste i užasno su prljavi. Šećer iz napitaka je pogodno okruženje za razvoj bakterija.