Ulysse Nardin – još jedan skupi sat koji uz primarnu fukciju ima puno nebitnih funkcija

Luksuzni satovi su zaista pravi pokazatelji bogatstva i prestiža i mogu koštati čitavo bogatstvo. Većina nas nikad neće biti u prilici uživo vidjeti takav sat, a kamo li si ga priuštiti. Ali to nas ne spriječava da ih barem pogledamo na internetu. Gledamo i Lisu Ann iako znamo da se nećemo družiti sa njom.

Jedan od tih satova je Ulysse Nardin Executive Moonstruck Worldtimer. Ovaj sat biti će proizveden u samo 100 primjeraka što znači da nije dovoljno samo imati love nego i sreće.

Ulysse Nardin kompanija konstruirala je sat koji simulira pomicanje mjeseca, kao i njegov utjecaj na mjerenje vremena. Brojčanik jasno sadrži simbol mjeseca na kojem se mijenjaju i mjesečeve mjene, tako da ćete imati uvid i u kretanje ovog svemirskog pratitelja našeg planeta. Izgleda u najmanju ruku prenatrpano, previše je svakojakih brojeva nabacanih na hrpu. Ko da gledam u kokpit Aurbusa A380.

Brojčanik je smješten u masivno kućište promjera  46mm koje je obloženo 18-karatnim zlatom ili platinom, unutar kućišta se nalazi švicarski Ulysse Nardin in-house caliber UN-106 automatski mehanizam koji u sebi ima 30 dragulja, kao i mogućnost rezervne energije od 50 sati. Pošto nosi naziv Worldtimer, ovaj sat može pokazivati vrijeme u 24 različita grada na Zemlji te tako uvijek znate u kojoj ste vremenskoj zoni i kolika je vremenska razlika od vašeg grada. Cijena ovog sata je od 75 000 eura za zlatnu verziju ili 95 000 eura za platinastu verziju. Nadam se da u toj cijeni dobivate i tečaj “Kako saznati koliko je sati”.