Novi stadion Tottenhama imat će travnjak-slagalicu

Gradnja novog stadiona londonskog Tottenhama je već započela, a završetak bi trebao biti iduće godine pa bi Spursi u sljedeću sezonu trebali krenuti na novom fantastičnom zdanju. Bit će kapaciteta 61 tisuće ljudi, a njegova izgradnja klub će koštati nevjerojatnih 750 milijuna funti ili oko milijardu eura.

Osim sjajnog dizajna i povećanja kapaciteta Tottenhamov novi stadion imat će jednu revolucionarnost. Naime, na njemu će se igrati dvije NFL utakmice svaku od deset godina nakon otvaranja. Pošto NFL ima stroge propise oko trave(umjetna) na kojoj se mora igrati, svaki će sport imati svoju podlogu. Umjetna trava za NFL bit će ispod nogometnog travnjaka koji će se u tri dijela razvlačiti ispod stadiona. Kako će to izgledati pogledajte u videu.

Travnjak za nogomet bit će ispod južnog dijela stadiona u ladicama koje će se razvući po samostojećim rolicama, a travnjak za američki nogomet neće se micati. Izvlačenje i uvlačenje nogometnog travnjaka trajat će samo 25 minuta, a kada se spoji neće biti vidljiva mjesta spajanja. Zanimljivo, ovaj projekt radi ista tvrtka koja je radila na brzom pomičnom krovu centralnog terena na Wimbledonu.