GoSun Go: Kuhajte snagom Sunca

Foto: Kickstarter

Solarna energija je budućnost, a kuhanje na pomoću sunčeve energije je sada dostupno sa ovom spravom. GoSun Go je mobilna sprava za kuhanje na otvorenom, pogodna za izlete u prirodu, kampiranja i sl. Samo podesite Go-ovu bazu, postavite ju okomito i pričekajte da voda proključa. Savršeno za čaj, kavu, dehidriranu hranu i sterilizaciju vode.

GoSunova patentirana tehnologija solarnog kuhanja apsorbira širok spektar zračenja, uključujući ultraljubičasto svjetlo koje može prodrijeti kroz oblake kad vidljiva svjetlost ne može. Što znači da sve dok imate imalo sunca, možete kuhati. GoSunov vakuumska cijev je gotovo savršen izolator, čuvajući hladnoću i toplinu. Također, GoSun je na dodir uvijek hladan što ga čini sigurnim za upotrebu na otvorenom bez opaasnoti za izazivanje požara.Sunčeva izravna  ili difuzna svjetlost (kroz oblak) reflektira Go-ov spoj-parabolički reflektor na cijev s dvostrukom stijenkom, s unutarnjim vakuumom. Ova cijev zatim pretvara svjetlost u toplinu unutar vakuumskog sloja, pružajući izvanrednu izolaciju, zadržavajući toplinu.

GoSunove solarne vakuumske cijevi daleko su učinkovitije od većine solarnih ploča pri pretvaranju sunčeve svjetlosti u korisnu toplinu. To je zahvaljujući snazi ​​cijevi selektivne apsorbirajuće površine koja koristi aluminij-nitrid za apsorbiranje više od 80% sunčevih zraka.

GoSun Go je smješten u praktičnoj torbici s patentnim zatvaračem, a teži svega dva kilograma što ga čini lako prenosivim.