Objavljeni trailer i datum dolaska nove sezone The Grand Toura (VIDEO i FOTO)

U drugoj sezoni popularne auto-serije The Grand Tour ponovno će snage ujediniti Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May. Amazon je objavio da druga sezona mega popularne serije dolazi 8. prosinca, dakle za malo više od mjesec dana.Za razliku od prve sezone, kada su kako je Clarkson svojedobno izjavio, „putovali svijetom sa šatorom kao cigani“, u drugoj sezoni šator će biti stacioniran u Cotswoldsu – blizu Clarksonove kuće. Amazon je priopćio kako je odluka donesena zbog “bolnih zglobova, bola u plućima i kombinaciji od 158 godina” koliko ukupno broji trojac Clarkson, May i Hammond. Potez je došao nakon niza zdravstvenih problema zbog kojih je snimanje nove sezone znatno produženo.

Richard Hammond je u lipnju bio prebačen u bolnicu kada je izgubio kontrolu nad Rimac Concept_One-om i sletio s ceste nakon čega se je automobil zapalio. Hammond je kasnije izjavio da je “mislio da će umrijeti u nesreći”. U bolnicu ga je također smjestio i pad s motocikla tijekom snimanja u Mozambiku. Nekoliko mjeseci kasnije Clarkson je hospitaliziran zbog upale pluća pa je snimanje nastavljeno tek u rujnu. Snimanje druge sezone održano je u Mozambiku, Hrvatskoj, Švicarskoj, SAD-u i Gruziji.

Pogledajte trailer:


Clarkson, Hammond i May potpisali su trogodišnji ugovor s Amazonom za 36 epizoda Grand Toura, navodno vrijedan 130 milijuna funti. U prvoj sezoni snimljeno ke 13 epizoda, pa je za očekivati da će u drugoj biti emitirano 11 ili 12 epizoda.

Galerija: