Gospodar prstenova dolazi u obliku serije

Game of Thrones (Igra prijestolja) jedan je od najjačih televizijskih proizvoda koji je obilježio proteklo desetljeće. Ima tu zmajeva, mačeva, prizora bitaka zapanjujućih, specijalnih efekata… Gospodar prstenova ima sve to plus nešto što GOT u startu nije imao, a to je postojeća vojska fanova.Sve su to više nego dobri razlozi zbog kojih su Warner Bros i Amazon ušli u pregovore s Tolkienovim nasljednicima o snimanju TV serije Gospodar prstenova. Logično, predstavnici Amazona i WB-a nisu htjeli komentirati ove navode.

Jeff Bezos, kao veliki fan žanra fantastike, navodno je mimo svoje uobičajene prakse direktno uključen u pregovore, ali ni on ništa nije htio komentirati izjavivši samo da su pregovori zapravo tek na početku. No, sama činjenica da se Warner Bros spominje kao kupac prava ne seriju Gospodar prstenova znači da su se, nakon izdašne nagodbe u srpnju, po tužbi koja se vukla još od 2012. godine, odnosi između studija i Tolkienovih nasljednika poprilično popravili.

Tko god iz ove pregovaračke utrke izašao kao pobjednik, jedno je sigurno – Frodo, Gandalf i ostala ekipa mogli bi se uskoro pojaviti na malim ekranima u obliku serije.