Glazbeni spektakl: Tram 11 su Dom sportova doveli do usijanja!

Tram 11 - Dom sportova

Prošlo je 14 godina od zadnjeg nastupa kultnog zagrebačkog hip-hop dvojca Tram 11. Ponovno okupljanje Tram 11 je došlo kao jedno od većih iznenađenja ove koncertne sezone. Iako su Target i General Woo gostovali jedni drugima na solo-albumima, ponovno okupljanje pod imenom Tram 11 nije se očekivalo. No, kad je planula vijest, nije mnogo trebalo da se karte razgrabe, tako da su na svom povratničkom koncertu tramovci ispunili Veliku dvoranu Doma sportova. Jasna stvar, kad su rođeni uz pjesnički dar.

Program je počeo u 21 sat DJ setom Slavina Balena koji je trajao nekih 20ak minuta. Nakon Balena na stage dolaze predizvođači Pendrek i Dr. Bolest koji publiku zagrijavaju nekih pola sata. Oko 21:45 dolaze zvjezde večeri, na stage se penju Tramovci! General Woo je prekaljen borac koji živi od hip hopa i za hip hop, koji je snimio zapažene solo-albume pune dobrih umjetničkih momenata. Target je djelovao suzdržanije, no vidjelo se da je i njemu bilo jako drago što je došlo do ponovnog okupljanja. Momci su na sceni djelovali skladno i “normalno”, kao da nikakvog razlaza nije bilo. Tram 11 je nastupio s bendom Funksteri koji se sastoji od bubnjara, basista, saksofonista, klavijaturista i DJ-a. Povremeno im se pridruživala pjevačica umjetničkog imena Lu. Cijeli spektakl je sniman za izdanje DVD-a, što je u jednom trenutku nastupa najavio General Woo.



Tramovci su večer zamislili kao posvetu svojim dragim kolegama i prijateljima, pa su se tako na sceni uz povratnički duo našli Bolesna braća, DJ Frx, Stupni, Renman, Incognito Popara, također su se sjetili pokojnog breakdancera Gorana Kolareka, a ni uzvika “El Bahateeja za predsjednika” nije manjkalo.

Da publika nije zaboravila zagrebačke tramvajske velikane, pokazala je pjesme “Kaj ima lima” – repalo se na suho, skupa s publikom, s opipljivom kemijom između Trama 11 i okupljenih. Za razliku od nekih drugih svojih nastupa Generala Wooa i Targeta, tramovci su sinoć bili raspoloženi za interakciju s publikom i to im je jako dobro išlo, pogotovo Woou, koji je istinski uživao u nastupu i, čini mi se, dobio intimnu satisfakciju za 20 godina služenja hip hopu.


Povratak Trama 11 je bio dramaturški dobro složen (jak početak, mekša sredina, i furiozan kraj), moćan i uvjerljiv, a autentičnost njihovih priča je zadržana. Ovo bi moglo biti mnogo više od pukog povratničkog koncerta, prenosi portal Muzika.hr.