Sony Aibo – Robotski pas koji će vas voljeti kao pravi

Japanski Sony predstavio je svojeg novog robotskog kućnog ljubimca. Ovaj put riječ je o psu koji može ostvariti emocionalnu vezu s vlasnicima. AIBO robotski pas, baš kao i pravi pas, tvrde Japanci, vlasnicima pruža ljubav, naklonjen je i privržen i pokazuje radost kad se igrate s njim ili ga mazite.Sony-jev robotski pas kao oči ima dva OLED zaslona koji pokazuju brojna raspoloženja, a tijelo psa je veoma fleksibilno i pokretljivo. Ponašanje mu je prilagodljivo jer robot uči što njegove vlasnike čini sretnima i zadovoljnima, pa se u skladu s tim i razvija. Robotski pas se može povezati putem interneta i tako kontrolirati i druge kućne aparate, možda naganjati robotski mačku.
Uz prednosti kao što su izostanak potrebe za hranom, sranjem, pišanjem i šetnjama, najveća mana AIBO psa je što njegova baterija traje svega dva sata uz punjenje od tri sata.


Robotski pas već je dostupan za narudžbe u Japanu, a naći će se u prodaji od 11. siječnja sljedeće godine. Cijena mu iznosi oko 1.700 dolara, što je skoro dvostruko manje od njegovog prethodnika.