Top 10 lokacija za skakanje bungee jumpinga

Ako ste zaljubljenik u ekstremne sportove i ne napunite gaće od same pomisli na slobodan pad s velike visine, bacite pogled na listu od deset najnevjerojatnijih lokacija za bungee jumping.

 

1. Viseći most Kralj Gorge , SAD

Visok 321 metar, ovaj most koji spaja obale rijeke Arkansas omiljen je među ovisnicima o adrenalinu.

Viseći most Kralj Gorge

 

2. Hidroelektrana Verzasca Dam, Ticino, Švicarska

Skakanje s ove 220 metara visoke brane je nevjerojatno iskustvo. Ovdje su snimane scene filma Golden Eye pa ako se želite osjećati kao James Bond, skočite s ove brane.

Hidroelektrana Verzasca Dam, Ticino, Švicarska3. Most Bloukrans, Južnoafrička Republika

Ovaj most navodi se kao najviša komercijalna lokacija za bungee jumping na svijetu, a za skokove se koristi pendulum bungee tehnologija koja nudi najglađi odmak. Skače se s visine od 216 metara.

Most Bloukrans, Južnoafrička Republika

 

4. Toranj Macau, Kina

Pripremite se za najviši bungee jumping skok sa zgrade, tornja Macau koji se nalazi u Kini. Skače se s visine os 233 metra.

Macau Tower, Kina

 

5. Korintski kanal, Grčka

Korintski kanal je kanal u Grčkoj koji spaja otok Peloponez s kopnom. Skače se s visine od 79 metara.

Korintski kanal, Grčka6. The Last Resort, Tatopani, Nepal

U ovom pustolovnom odmaralištu možete isprobati i druge ekstremne sportove poput raftinga i kanuinga. Smješten oko 100 kilometara prema istoku od Kathmandua s pogledom na rijeku Bhote Kosi.  Skače se s visine  od oko 160 metara.

The Last Resort, Tatopani, Nepal

 

7. Extremo Park, Kostarika

S visinom od 143 metra iznad maglovitih kišnih šuma, ovo je najviše mjesto za skakanje bungee jumpinga u latinskoj Americi.

Extremo Park, Kostarika

 

8. Most Europabrücke, Austrija

Ovaj most je 657 metara dug i 192 metra visok proteže se preko doline Wipp i rijeke Sill. Most se nalazi južno od Innsbrucka.

Most Europabrücke, Austrija9. Toranj Alta Vila, Brazil

Ovaj toranj visok je 71 metar, djeluje malo naspram prije nabrojanih lokacija, ali ne treba ništa manje muda za skok s njega.

Toranj Alta Vila, Brazil

 

10. Puerto Vallarta, Meksiko

Postoji mnogo drugih sportova i aktivnosti koje možete isprobati u Puerto Vallarti. Bungee skakanje s visine od 37 metara je sigurno zabavno iskustvo.

Puerto Vallarta, Meksiko