Samo za hrabre: Top 10 ukletih kuća diljem svijeta

One su dio popularnih legendi i mjesta radnje mnogih horor filmova. Ostavljaju vas bez daha i upoznaju vas sa pravim značenjem riječi STRAH. Govorimo o najukletijim kućama na svijetu i mračnoj atmosferi koja ih okružuje. Jeste li skupili hrabrosti ili ste već gurnuli glavu pod jastuk?

 

1. The Beechworth Lunatic Asylum, Australija

Ova napuštena psihjatrijska bolnica nalazi se u gradu Viktorija, Australija, a zatvorena je 1995. Ako posjetite ovo mjesto, možete sudjelovati u noćnim obilascima u potrazi za duhovima. Jedan od najpoznatijih duhova koji opsjeda ovo mjesto je duh umjetnika Martina Sharpa.

The Beechworth Lunatic Asylum, Australija

 

 

2. Monte Cristo Homestead – New South Wales, Australija

Nekretnina povijesnog značaja, stoji na brežuljku iznad grada Junee. Smatra se najukletijom australskom kućom, sa stotinama pojava svake godine. Čudna svjetla, duhovi, srušena vrata, sakaćenja životinja i čudni zvukovi izgleda animiraju groznu atmosferu ovog mjesta. U ovoj kući je počinjeno nekoliko ubojstva, a neko vrijeme je korištena i kao zatvor za osobe s duševnim bolestima.

Monte Cristo Homestead – New South Wales, Australija

 

3. Ancient Ram Inn, Gloucestershire, Engleska

John Humphries, vlasnik ovog mjesta, tvrdi da je to jedno od najukletijih mjesta na svijetu. Brojna izvješća paranormalnih istraživača govore o spektralnim svjetlima i sablasnim likovima koji hodaju po Innu. Legenda kaže da neka paranormalna sila koja dolazi iz središta Stonehengea hrani to mjesto duhovnom energijom. Nadalje, vjeruje se da je Ancient Ram Inn izgrađen na mjestu starog poganskog groblja.

Ancient Ram Inn, Gloucestershire, Engleska

 

4. Borgvattnet (Ukleti župni ured) – Švedska

Mnoge lokalne obitelji pričaju o neobičnim spektralnim aktivnostima oko ovog mjesta, najpoznatijeg ukletog župnog ureda, koji je također bio prikazan u epizodi serije Ghost Hunters International. Pomicanje objekata i duh ženske osobe očito su najpopularnije stvari pronađene u različitim izvješćima. Legenda kaže da je ovaj stari župni ured bio mjesto ubojstva male bebe.

Borgvattnet (Ukleti župni ured) – Švedska

 

5. LawangSewu – Semarang, Indonezija

Kolonijalna građevina smještena u središnjoj Javi terorizira okolne susjede sa svojim duhovnim aktivnostima. Iako njezino ime zapravo znači Tisuću Vrata, bolje bi joj pristajalo ime Tisuću Duhova. Zgrada je nekoć bila zatvor, gdje su mnogi pogubljeni tijekom i nakon Drugog svjetskog rata. Bezglavi duhovi su najčešći paranormalni stvorovi koji nastanjuju ovu zgradu.

LawangSewu – Semarang, Indonezija6. The Axe Murder House,Villisca, Iowa, SAD

Priča o ovoj kući počinje sa jezivom večerom 9. lipnja 1912. godine kada je šestero članova vlasničke obitelji Moore i dva gosta pronađeno zaklano. Zločin je još uvijek neriješen, a danas možete birati između različitih dnevnih i noćnih izleta kako biste posjetili ovu strašnu kuću ubojstava.

The Axe Murder House,Villisca, Iowa, SAD

 

7. Calcasieu Courthouse, Lake Charles, Louisiana, SAD

Ovu zgradu osmislio je arhitektonski studio Favrot i Livaudais, a izgrađena je Rimsko-Dornskim stilom te svojom ljepotom dominira okolinom. Također se vjeruje da je naseljena mnogim duhovima, a lokalni stanovnici navode da svakodnevno čuju čudne zvukove koji dolaze iz zgrade, kao da u zgradi netko plaće, osobito noću.

Calcasieu Courthouse, Lake Charles, Louisiana, SAD

 

8. The Whaley House, San Diego, Kalifornija

Čini se da su članovi obitelji Whaley toliko uživali u svoj kući da ju nikad nisu napustili, čak ni nakon smrti. Brojne TV kuće i raznovrsne publikacije više puta su izviještavali o neobičnim prizorima koji se događaju na tom mjestu. Violet Whaley počinio je samoubojstvo u ovoj kući 1885. godine, a drugi muškarac, Yankee Jim, objesio se je na istom mjestu.

The Whaley House, San Diego, Kalifornija

 

9. Sallie House, Atchison, Kansas, SAD

Palača straha je definitivno jedno od najukletijih mjesta u SAD-u. Izvana izgleda kao jednostavna kuća, ali kada jednom uđete, čini se gotovo nemoguće izaći prije nego što doživite sve vrste paranormalnih pojava. Činis e da je Sallie “imaginarni prijatelj” nekadašnjeg stanovnika ovog mjesta i jedan od duhova koji nastanjuje kuću.

Sallie House, Atchison, Kansas, SAD

 

10. San Zhi UFO Houses, Taiwan

Ove zgrade jako sliče Futuro Kućama, koje se mogu naći i u ostalim dijelovima Tajvana. Namijenjene su za odmor, ali je ideja uskoro napuštena zbog brojnih smrti u automobilskim nesrećama i nekoliko samoubojstava koja su se dogodila tijekom gradnje. Opisanw su kao “ruševine budućnosti” i čini se da su dom za mnoge izgubljene duše koje pripadaju podzemlju.

San Zhi UFO Houses, Taiwan