Što se krije u garaži frontmana Metallice?

James Hetfield | Metallica

James Hetfield, frontman kultnog američkog benda Metallica strastveni je kolekcionar automobila, a posebno je očaran hot-rod vozilima. Vozni park navodno mu čini preko 200 svakojakih vozila procijenjene vrijednosti oko 170 milijuna američkih dolara. Pogledajmo nekoliko najzanimljivijih hot-rod prerada koje James pažljivo čuva u svojoj garaži.

Auburn Roadster ‘Slow Burn’ (1936.)
Hetfieldov ‘Slow Burn’ krasi velika eleganciju boja koja se preljeva u svim nijansama crvene. James je ovaj automobil pronašao automobil na eBayu i radio na njemu u suradnji s poznatim auto-stilistom Rickom Doreom. Ovaj roadster osvojio je Custom Goodguy West Coast Custom Award za 2010. godinu.

Auburn Roadster ‘Slow Burn’

 

Lincoln Zephyr ‘Voodoo Priest’ (1937.)
Ovo je vozilo izvorno bilo u vlasništvu vojnika koji je služio u Vijetnamu. Nakon povratka 1972. godine, čovjek je nestao i napustio automobil na kolnom prilazu svoje majke. Desetljeća kasnije Hetfield je otkrio automobil i kupio ga. V12 motor je restauriran te su mu dodana tri Stromberg 97 rasplinjača i PowerGenom od Powermastera. Ovaj automobil osvojio je 2012. H.A. Bagdasarian nagrada za “najljepšu priliku na svijetu”.

Lincoln Zephyr ‘Voodoo Priest’

 

Jaguar ‘Black Pearl’ (1948.)
Ovaj crni ljepotan sklopljen je od Jaguarove šasije iz 1948. i Fordovog V8 motora snage 375 konjskih snaga. Ovaj automobil osvojio je Custom Goodguy West Coast Custom Award za 2014. godinu.

Jaguar ‘Black Pearl’

 

Packard ‘Aquarius’ (1934.)
Tijelo u obliku suze nadopunjuju agresivni detalji poput lijepih šiljastih bočnih cijevi. Aquarius preuzima svoje glavne dizajnerske znakove od francuskih proizvođača Figoni i Falaschi iz 1938. godine Delahaye 165 Cabriolet, ali dodaje još zlokobnijih dodira tipičnih za američke personalizatore iz 1940-ih i 50-ih godina. Ovo vozilo gradio je Rick Dore Kustoms.

Packard ‘Aquarius’

 

Ford ‘Iron Fist’ Coupe (1936.)
Automobil je izgradio Blue Collar Customs u Sacramentu, Kalifornija. Hetfield je upoznao vlasnika tvrtke Scott Mugforda prije nego je njegov automobilski ukus evoluirao „muscle-car“ u „hot-rod“. Također je oduševljen je poslom lakiranja koji je obavile tvrtke Vintage Color Studio i Darryl Hollenbeck u Concordu u Kaliforniji.

Ford ‘Iron Fist’ CoupeFord F-100 Pick-Up (1956.)
Čak se i jednostavan pick-up 50-ih godina može se pretvoriti u remek-djelo u rukama vještih majstora. James je ovaj auto kupio na internetu od nekog starca.

Ford F-100 Pick-Up

 

Oldsmobile ‘Grinch’ (1952.)
Evo još jednog ljepotana kojeg možete naći u garaži Jamesa Hetfield. Auto je obnovio poznati Rick Dore iz RD Kustoms. Vozilo ima bijelu kožnu unutrašnjost, baš onako kako to voli tatica Hat! Frontman Metallice jednom je rekao o Doreu: “Kad je riječ o izgradnji custom automobila, Rick Dore je iznad svih”.

Oldsmobile ‘Grinch’

 

Buick Skylark ‘Skyscraper’ (1953.)
Ovaj prilagođeni Buick Skylark iz 1953. također je izgradio Rick Dore. Kao i kod svih Rickovih kreacija, velika pažnja posvećena je stilu, detaljima i boji.

Buick Skylark ‘Skyscraper’