Deset laži u koje vjeruje narod Sjeverne Koreje

Foto: www.washingtonpost.com

To je zemlja u kojoj demokracija ne postoji, internet (u ograničenom obliku) smiju koristiti isključivo najviši državni službenici, odsječena je od ostatka svijeta i njome vlada Vrhovni vođa. U takvom uređenju propaganda je sve. Narod vjeruje u laži servirane propagandnim kanalima jer za drugo ne znaju. Vjerojatno bi povjerovali i Kerumu da je doktor znanosti. U nastavku donosimo deset najzanimljivijih laži u koje vjeruju stanovnici Sjeverne Koreje:

Sjeverna Koreja na Svjetskom nogometnom prvenstvu
Vlasti ove države su 2010. godine poručile svom narodu da su osvojili Svjetsko prvenstvo u nogometu. Na video snimci su prikazani nogometaši koji plaču nakon što su navodno osvojili prvenstvo. U finalu su na stadionu Maracana svladali Brazil rezultatom 8:1.
Istina je zapravo da Sjeverna Koreja na tom prvenstvu nije osvojila ni bod u grupnom dijelu natjecanja.

Kim Jong-II je ekstremno nadaren
Naučio je hodati već s tri tjedna starosti, a s osam tjedana je progovorio. Za vrijeme studija napisao je 1500 knjiga i skladao šest opera.

Hamburger
Budući da je bilo kakav vanjski utjecaj zabranjen, u Sjevernoj Koreji vođa može biti sve. Tako je Kim Jong-Il jedini i prvi izumio komad mljevenog mesa između dva komada peciva – hamburger.

Otkrili su jednoroge
Korejska centralna novinska agencija je 2012. godine objavila vijest da su arheolozi našli tragove jednoroga, nedaleko Pyongyanga. Također su istaknuli da je jednoroge jahao drevni korejski kralj.Natprirodno rođenje
Kim Jong-II rodio se natprirodnim putem na svetoj planini Mt. Baekdu u tajnom vojnom kampu. U trenutku njegova rođenja nova je zvijezda obasjala cijelo nebo i godišnje se doba iznenada promijenilo iz zime u proljeće, a na nebu su se pojavile dvije duge. Taj podatak stoji i u njegovoj službenoj biografiji.

Izmislili su alkohol koji ne izaziva mamurluk
S ponosom su predstavili javnosti činjenicu da su njihovi znanstvenici proizveli alkohol nakon kojeg će te se sutradan osjećati kao da niste pili. U državnom časopisu je pisalo da piće odiše nacionalnim ukusom, ali su mu uklonjene tvari koje izazivaju mamurluk.

Golfer
Prema korejskim medijima, 1994. godine Kim Jong-Il je postavio sve svjetske rekorde u golfu. Od 18 rupa 5 ih je pogodio iz prvog pokušaja, dok je ostale pogodio iz drugog. To je čak 25 udaraca manje od pravog svjetskog rekorda.

Zlatna olimpijska medalja
Vole se isticati kao sportska nacija. Tako je Severna Koreja ponosno isticala da je njihov atletičar osvojio zlato na Olimpijskim igrama održanim u Sidneyu.
Ovo je bilo dosta neobično, s obzirom na to da je Severna Koreja na ovom natjecanju osvojila čak četiri medalje – jednu srebrnu i tri brončane, ali to nitko nije spomenuo.

Vođa čarobnjak
Prema njegovoj biografiji, Kim Jong-Il živio je čarobnim životom. Nikada nije išao na wc jer to nije bilo potrebno. Ne samo to, već je mijenjao vremenske prilike ovisno o svojem raspoloženju.

Vođa – modna ikona
Negdje u 2010., Sjeverno Korejski mediji su objavili kako je Veliki vođa Kim Jong-Il postao svjetska modna ikona. Njegov stil odijevanja, maslinasta jakna sa zatvaračem i pre duge maslinaste hlače, poharale su svjetske modne piste i cijeli svijet obožava tu odjevnu kombinaciju.