Ovo je najskuplja kuća na svijetu – Košta pola milijarde dolara i uskoro ide na prodaju

Prodali ste moćnu kompaniju, imate „brdo love“ i ne znate što raditi s njom? Pa logično, kupite kuću koja košta 500 milijuna dolara. Barem to kao dobar argument navodi jedan od poduzetnika angažiranih na njenoj izgradnji. Sve doskora je epitet najskuplje kuće koja se prodaje u SAD držala impozantna građevina na Bel Airu koja se prodaje za 250 milijuna dolara.

A ova nova, koja se nalazi u istom elitnom kvartu Los Angelesa, je čak duplo skuplja i sredinom 2018. bi se trebala naći u prodaji.Jednom kada ova kuća od nadrealnih 9.300 kvadratnih metara bude gotova imat će 20 spavaćih soba (uključujući glavnu od 510 kvadrata), pet liftova, sedam bazena, a građevina zauzima gotovo čitavo brdo s fascinantnim pogledom na cijeli Los Angeles.Gradnja ovog objekta za sada traje pet godina i kada bude okončana bit će u pitanju jedan od najvećih privatnih domova u Sjedinjenim Američkim Državama. Naravno, u okviru nje će se naći raznorazne ekskluzivnosti poput privatnog noćnog kluba s bazenom i VIP sobom, kozmetički salon i foaje čiji zidovi su u stvari akvariji u kojima plivaju meduze. Kuću je projektirao Paul McLean, isti onaj arhitekti koji je radio na domu Jay Z i Beyonce koji ih je koštao 88 milijuna dolara. I postavlja se glavno pitanje – tko ovo čudo od pola milijarde dolara uopće može priuštiti?

– Recimo da ste superbogati singl muškarac koji tek što je prodao svoju kompaniju. Tek ste se preselili u Los Angeles i nikoga ne poznajete, pa onda unajmite nekoga da vam napuni kuću ljudima koji bi da se zabavljaju. Želite da svi saznaju tko ste, ali ne želite ni s kim pričati. I onda odete u svoju VIP sobu i tamo sjedite – rekao je poduzetnik Neal Naemi za New York Times.
A na pitanje zašto bi neko uopće davao toliki novac na kuću, samo kratko je odgovorio sa: „Zato što je cool”.


U tekstu se ističe da će kuća vjerojatno biti prodana za mnogo manju sumu, a navodi se primjer Playboy vile koja je 2016. prodana za 100 milijuna dolara iako je početna cijena bila dvostruko veća. Rekord za najskuplje plaćenu kuću u SAD drži ona u Hamptonsu za koju je plaćeno 137 milijuna dolara, ali ona nije najskuplje plaćena na svijetu. Saudijski princ je 2015. za jedan francuski zamak iskeširao čak 300 milijuna dolara.


Komentari

Komentiraj!

Your email address will not be published.


*