Trpaj! – Pet najluđih izazova prežderavanja širom svijeta

Foto: www.trbimg.com

Food Challenges iliti Tko će požderat’ više postali su globalni fenomen, a populariziraju ih TV emisijama poput “Man vs Food” Travel Channel-a. Popularnost food challenges je tolika da su restorani širom svijeta stvorili vlastite zadatke za pohlepne natjecatelje. Neki testiraju vaš želudac, neki testiraju vaš prag boli – a svi testiraju vašu snagu volje. Podvrnite rukave i otpustite remenje na hlačama. Evo nekoliko najvećih izazova iz svijeta.Morski plodovi: Izazov „15 porcija kamenica“, Acme Oyster House
Nakon otkrića Adam Richmana, “15-Dozen Oyster Challenge” u Acme Oyster House u New Orleansu, postao je nedvojbeno jedan najpoznatijih food izazova na svijetu. Natjecatelj mora proždrijeti gotovo dva i pol kilograma kamenica unutar sat vremena nakon čega će biti nagrađen T-shirtom i mjestom na zidu slavnih žderača. Ako ste gladni i nakon tih 15 porcija, možete nastaviti trpati u sebe i pokušati oboriti rekord Pata Bartolletija, čovjeka koji je na populaciji kamenica počinio genocid pojevši ih 44 porcije ili 528 komada u sat vremena.

15-Dozen Oyster Challenge

Pizza: Carnivore Pizza Challenge
Izazovi prežderavanja ne moraju biti samostalna misija. Da bi se uhvatili u koštac s najvećim čudovištima prehrambenog kraljevstva, potreban je timski rad. To je svakako poželjno za pizzeriju Big Pie in the Sky’s i njihov “Carnivore Pizza Challenge”. Za njihov izazov potrebno je dvoje gladnih ljudi kojima je zadatak unutar sat vremena eliminirati pizzu promjera 30 incha (76 cm) i tešku 5 kilograma. Pokušaj rješavanja ovog izazova koštat će vas 50 dolara, a ako uspijete lokal vas nagrađuje s 250 dolara.

Carnivore Pizza Challenge

Chilli: Brick Lane Phaal
Nije količina najbitniji faktor svih izazova. Neki od najvećih testova mogu biti mali, ali ništa manje zahtjevni. New York’s Curricular House of Brick Lane proizvodi vrhunski primjer – zloglasno divlji “Brick Lane Phaal”. Navodno najljućeg currya na svijetu, phaalova priprema zahtijeva od kuhara da na lice stavljaju plinsku masku kako bi sigurno pripremili sastojke. 10 različitih tipova chilija kombiniraju se za isporuku jela koja mjeri gotovo milijun jedinica na Scovilleovoj ljestvici – 100 puta ljuća od jalapena paprike.

Kuhar priprema Brick Lane Phaal

Juha: The Inferno Bowl Challenge
Većina izazova se dijeli na dvije vrste – količinu ili ljutinu. Kombinacija koja spaja obje vrste, zaista je zao prijedlog. Izazov Inferno Bowl u Nitally’s ThaiMex Cuisineu je upravo to. Poslužuje se u zdjelici od 1,5 kg, a izazov kombinira 12 paprika, uključujući nekoliko vrsta chillija i gomilu ljute juhe. Izazov do sada ni jednom nije savladan, a vlasnik restorana Ally Valdez nudi 800 dolara za prvu osobu koja će pojesti sav sadržaj vatrene posude u roku od 30 minuta.

The Inferno Bowl Challenge

Palačinkarnica Milky Whey- Pancake Challenge, Špansko, Zagreb

I na kraju ide desert, zar ne? Za desert smo vam pripremili jedan domaći izazov zagrebačke palačinkarnice Milky Whey. Zadatak vam je iz tanjura u sebe pretovariti dva kilograma punjenih palačinki unutar 30 minuta. Ako ih uspijete pojesti, ne morate ih platiti, a vaša faca će krasiti Zid slavnih žderača palačinki.

Palačinkarnica Milky Whey’s Pancake Challenge