Svi na četvrti sajam viskija u Zagrebu!

Foto: www.whiskyzagreb.com/#home

Ljubitelji viskija već se tradicionalno u veljači okupljaju u Zagrebu na Whisky sajmu, a ove godine susret je zakazan za petak i subotu, 9. i 10. veljače u Plaza Event Centru, piše Playboy.hr.

Organizator očekuje rekordan broj od oko 3000 posjetitelja jer će četvrto izdanje jedinog domaćeg viski sajma okupiti vodeće proizvođače, uvoznike i distributere koji će ponuditi najbolje iz svog portfolija.

Tijekom prve tri godine na sajmu su se mogli isprobati škotski, irski, kanadski, američki i japanski viskiji, a bilo je i nekih posebnih boca kao što su bili japanski raritet Nikka from the Barrel, tajvanski Kavalan Sherry Cask, Glenfiddich 50 (izložbeni primjerak) i iznimno rijetki Port Ellen iz 1976. Treće izdanje sajma uvelo je i novitet – piće „gost sajma“. Lani je to bio gin, a ove godine «gostuje» rum.Sajam će imati najbolju ponudu viskija do sada te predstaviti neke nove brendove i ekskluzivne ponude na hrvatskom tržištu. Naravno, za znalce i one koji to žele postati, u ponudi će biti viski radionice i Masterclass radionice: Škotski whisky: osnove, Američki whiskey: osnove, Masterclass Kavalan: zmaj sa Yilana, Masterclass: Pozdravi iz Campbeltowna, Masterclass:Dvorske igre, Masterclass: Whisky forenzičari i Masterclass: Sherry, please!

Ulaznice se mogu nabaviti na webu sajma, a broj mjesta je ograničen. Uključuju ulaznicu na vođenu radionicu te kušanje nekoliko vrsta viskija, Glencairn viski čašu te ulaznicu na Whisky sajam 2018.

VIP zona osmišljena je kroz potpuno novi koncept VIP TREZORA koji krije najveću tajnu ovogodišnjeg Sajma! Ulaznica u VIP TREZOR uključuje ulaz u VIP zonu u sklopu Whisky sajma (VIP TREZOR), ulaznicu za Whisky sajam te posebnu Glencairn čašu za kušanje. Samo u VIP-u će se moći kušati neki ekskluzivni viskiji koji se ne mogu nabaviti u Hrvatskoj, odnosno neke limitirane svjetske serije, a određene boce će biti moguće i kupiti.

Uz nekoliko posebnih viskija kombinirat će se i odgovarajući zalogaji, a kušanje će se odvijati pod vodstvom viski stručnjaka koji će biti na raspolaganju za sva pitanja i savjete o tome koje još sajamske viskije isprobati. VIP TREZOR ima i poseban privatni ulaz / izlaz, ali i direktan ulaz u sajamski prostor za one koji ga žele obići. U ponudi VIP zone bit će višegodišnjaci, a neke tajne trezora još se pomno čuvaju. Ulaznice se mogu nabaviti ovdje.Viski je u Hrvatskoj sve popularniji, što pokazuju i podaci o posjećenosti ovog sajma: broj posjetitelja udvostručuje se iz godine u godinu! Sajam će biti otvoren od 15:00 do 23:00 sata tijekom oba dana, a karte se mogu nabaviti na www.whiskyzagreb.com te na blagajnama na ulazu na sajam.

Posjetitelje će tijekom Sajma zasigurno razveseliti i to što mogu kupiti i bocu omiljenog pića po promo cijeni, a u subotu, 10. veljače, pri kraju sajma, održat će se i aukcija sajamskih viskija.

Više informacija na www.whiskyzagreb.com i www.facebook.com/WhiskeyFairZagreb