Norlan – čaša za najzahtjevnije ljubitelje viskija

Foto: www.uk.norlanglass.com

Volite viski ili bilo koju žesticu? Onda sigurno volite imati i prigodnu čašu za tu prigodu. Predstavljamo vam Norlan, viski čašu koja je od prošla put od Kickstarter kampanje do punog pogona.

Norlan, čaša inspirirana prirodom i digitalno pripremljena, stvorena od majstora distilera Jima McEwana, koji je svo svoje znanje pretočio kako bi stvorio savršeni oblik.Norlan staklo je prozirna posuda s dvostrukom stijenkom, oblikovana tehnikom staklenog puhanja u dva odvojena dva dijela kalupa: jedan za unutarnju stijenku i jedan za vanjsku stijenku. Kada se pripreme unutarnje i vanjske staklene stijenke, ponovo se zagrijavaju, a unutrašnje staklo se umetne, nakon čega su rubovi zapečaćeni. To stvara šuplje staklo tijela s dramatično različitim unutarnjim oblikom prema vanjskom obliku.

Foto: www.uk.norlanglass.com

Druga glavna značajka izvedbe je oblik unutarnjih stijenki, koje se približavaju prema vrhu, a zatim ponovno proširuju kako vas ne bi pogodile u nos. Visina i promjer najmanjeg otvora fokusiraju aromate na nos dok istodobno raspršuju etanol daleko od lica, fantastično poboljšavajući okus vašeg viskija.

Ako vam ovo nije dovoljno dobar razlog za kupnju ove čaše, onda će vam biti podatak da je ovaj oblik odabran između 90 prvobitnih dizajna. I navodno, svaki je savršen.

Cijena je 48$ za dvije čaše te se može naručiti direktno s njihove stranice .

 

Izvor: macho.rtl.hr