Tko može od običnog glisera napraviti vodeno čudovište? Brabus, naravno!

Foto: Brabus

Brabus je marka planetarno poznata po svojim preradama automobila Mercedes-Benz, no novo partnerstvo s tvrtkom Axopar, koja proizvodi brodove, odvelo je ovog tunera automobila u carstvo nautičkih performansi i luksuza.

Novi Brabusov video s Palma Boat Showa daje nam uvid u ovaj gliser s 800 ‘konja’, a kako bi doživljaj luksuza i ekstravagancije bio potpun, tu je i pripadajuća G-klasa G850. Brabus Shadow 800 koristi Axoparov trup dug 11,2 metra, a pokreće ga par motora Mercury Racing Verado 400R.

Svaki od ovih 2,7-litrenih motora uz pomoć kompresora proizvodi po 400 ‘konja’, a zajedno mogu potjerati ovaj gliser do 93 km/h. Plovilo je opremljeno i mnoštvom tehnologije, poput podvodnih kamera i najmodernijega navigacijskog sustava. Shadow 800 dostupan je u dvije kombinacije boja.

Jedna, kao u videu, Brabusova crna s nekoliko crvenih detalja, a druga, za one kojima je ova opcija pretamna, postoji i siva kombinacija. Unutrašnjost je oplemenjena mnogim dijelovima načinjenim iz karbona i lakih materijala, u crnim i sivim nijansama, a ispod pramca je prostor s dva ležaja.Brabus i Axopar proizvest će samo 20 primjeraka Shadowa 800, s početnom cijenom 397.500 eura. Bit će tu još mnogo dodataka i opcija, koje se nude na listi opreme, a dodatno će podići cijenu. Ove dvije tvrtke imaju zajedničke planove za budućnost, a najvažniji je izgradnja tvornice, koja bi trebala početi raditi sljedeće godine. U planu je još brodova, uključujući i veći model, dug 13,7 metara.

Izvor: Auto start

VIDEO: